Bijzondere bomen

Verspreid door Nederland staan tal van bijzondere bomen. Hier vindt u de verhalen, foto's en locaties van deze levende monumenten.

Lobbendijkse knotes

Bijzonderheden

Deze 5 gemeentelijke knotbomen staan op de lijst 'bomen bijzondere waarde' van de gemeente Houten. De bomen zijn vermoedelijk per toeval behouden gebleven. De oude stronken, ook wel stoven genoemd, vormen door hun ouderdom ook het kenmerkende milieu van zeldzame mossen.

Locatie

Langs een dijkje en langs de slootrand, in het oude buurtschap Oud-Wulven. De exacte locatie is mogelijk anders. Heeft u de juiste coördinaten voor ons? U kunt deze mailen naar info@bomenbieb.nl onder vermelding van juiste coördinaten knotessen Houten.

Historie

De exacte leeftijd van de bomen is niet bekend, maar de uitlopers van dit soort bomen werden van oudsher gebruikt voor het maken van gereedschappen. Er wordt weinig gesproken over deze bomen en veel mensen zullen ze ook niet kennen, toch zijn knotessen een bijzondere en mooie herinnering aan het vroegere gebruik van bomen om hier onder meer gereedschapsstelen van te maken. Behoud van deze oude landschapselementen is alleen hierom al van grote waarde.

Eigenschappen

Stad/dorp
Houten
Adres
Lobbendijk
Regio
Utrecht
Plantjaar
1750
Boom nog in leven
Ja

Locatie

Boomsoort

Es

Es

Fraxinus excelsior

lees meer

Copyright 2024 © Bomenbieb

De Nederlandse Dendrologische Vereniging is partner van Bomenbieb.